Groep 8

Het einde van de basisschool is inzicht, nog één schooljaar bikkelen en dan zit het er écht op. De leerlingen stromen uit naar het voortgezet onderwijs. Voordat het zover is, maken we er eerst nog een leuk en gezellig jaar van!

In groep 8 gaan we met de leerlingen op schoolkamp. Het schoolkamp vindt plaats van maandag tot en met donderdag. Vier dagen lang doen we allerlei leuke bosspellen en hebben we een feestelijke bonte avond.

In groep 8 zoeken alle leerlingen een middelbare school die bij hen past. De leerlingen krijgen een schooladvies, gebaseerd op de capaciteiten van de leerling en met dat schooladvies gaan de leerlingen met hun ouders op zoek naar een middelbare school die bij hen past. De leerlingen gaan open dagen bezoeken, gaan naar informatieavonden en onder schooltijd gaan zij naar speciale basisschooldagen. Tijdens deze ochtenden of middagen krijgen de leerlingen een rondleiding en volgen zij proeflessen. Uiteindelijk moeten alle leerlingen zich inschrijven op een middelbare school naar keuze.

Tegen het einde van het jaar gaan we beginnen met het afscheid van onze leerlingen. Met de Caribbean Night sluiten we heel intiem, maar feestelijk het schooljaar af. De leerlingen komen ’s avonds op school eten en daarna gaan we met z’n allen dansen op de dansvloer.

Het jaar is pas écht voorbij als wij met alle ouders/ verzorgers, broertjes, zusjes en leerkrachten naar de première van de groep 8 film hebben gekeken. In groep 8 wordt onder professionele begeleiding een film gemaakt, aan de hand van een verhaallijn en filmscript. Deze film wordt voor het eerst vertoond tijdens de première. De leerlingen en de leerkrachten komen in galakleding naar school, de limousine staat klaar en de rode loper wordt uitgerold. Een feestelijk spektakel en een klapper van een uiteinde van de basisschoolperiode.